Statistike | Imamo 573 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Kelsyrix
Naši korisnici su poslali ukupno 1328 članaka u 750 teme
|
|
| Žara i Goci (sve ovdje) | |
| | Autor | Poruka |
---|
Snaga-Krajine Administrator
Broj poruka : 620 Points : 10444 Hvala : 3 Datum upisa : 08.04.2011 Lokacija : Grabik Ilova/Prnjavor
| Naslov: Žara i Goci (sve ovdje) Pon Maj 23 2011, 13:55 | |
| Žare i Goci - 2011 - Ode lola Ja cu nocas s’ vama piti a sutra daleko biti ako Bog da samo srece nociti se ovdje nece
ref. Ode lola, ode pjevajuci Vitorogu svojoj rodnoj kuci..2x
Ne treba mi drugo nista nego vode sa Mlinista ostalo cu lako naci tu je Medna i Baraci
ref.2x
ocu kada jutro svane na rakiju u Prijanje da se srce cudom cudi kako sunce Glamoc budi
ref.2x
Ja bih jednu jos popio i idem dje sam naumio namsijati Bozije lice ja i Sipovo i Strojice
ref.2x | |
| | | Snaga-Krajine Administrator
Broj poruka : 620 Points : 10444 Hvala : 3 Datum upisa : 08.04.2011 Lokacija : Grabik Ilova/Prnjavor
| Naslov: Re: Žara i Goci (sve ovdje) Pon Maj 23 2011, 13:55 | |
| Žare i Goci - 2011 - Glamočko polje Niz siroke bulevare opet pijan pjevam zoro sve mi vise nedostaje selo moje pod Satorom sve mi vise nedostaje selo moje pod Satorom. Ref.Nema,nema ljepse nista od pogleda sa Mlinista dje Glamocko polje puca za kim moje srce kuca.. 2x Oko mene svijeta puno svako svoju brigu vodi sve mi vise nedostaje ono mjesto dje se rodi sve mi vise nedostaje ono mjesto dje se rodi. Ref. 2x Snalazim se kako tako I nadam se bice bolje staretinu sanjam cesto I Glamocko ravno polje staretinu sanjam cesto I Glamocko ravno polje Ref. 2x | |
| Naslov: Re: Žara i Goci (sve ovdje) Pon Maj 23 2011, 13:56 | |
| Žare i Goci - 2011 - Janjski bećarac Vitorogo i stijene kamenje i stjene tu je majka odgajila mene odgojila mene. O moj Janju kamenu i vodo kamenu i vodo zao mi je sto od tebe odo sto od tebe odo. Otis’o sam tebe ostavio tebe ostavio al’ te nisam ja zaboravio ja zaboravio. Svuda podji kuci dodji odreci se nemoj svoga nalepse je kad te bude zvuci rodnog Vitoroga..2x | |
| Žare i Goci - 2011 - Medna Sto me puta zelja mine,pogledati sa Škrbine kako vjetar maglu goni i u Mednoj zvono zvoni... kako vjetar maglu goni i u Mednoj zvono zvoni.. Ref. Bože mili imam zenu jednu cuvaj moje mednjace i Mednu...2x Sta je puto srce htjelo otici na plivsko vrelo I po čukur dje mednjanka tece bistra bez prestanka po čukur dje mednjanka tece bistra bez prestanka. Ref. 2x Brojim dane kad ce proci,Gospojina glavna doci Da popijem sljivu jednu,I zapjevam kroz moju mednu Da popijem sljivu jednu,I zapjevam kroz moju mednu Ref.2x Nema svijet ni Evropa,K’o sto medna ima popa Pravoslavna to je dika,Olicenje svestenika Pravoslavna to je dika,oIicenje svestenika Ref.2x | |
| Žare i Goci - 2011 - Sanski most I Sana Dabor selo a I Grmec gora dva drugara spominjati mora desnan pije bilbija ga prati jedan drugom spremni krvi dati desnan pije biblija ga prati jedan drugom spremni krvi dati Ref. Dva drugara boli ista rana Rujan brdo Sanski most I Sana 2x Bosih nogu odali po cesti volili se potuci neg’ jesti u torbu im ne zagleda svako sa zakonom ovako onako u torbu im ne zagleda svako sa zakonom ovako onako Ref. 2x Sto se tice zena I kafana to im jedna od jacijeh strana nekad trnje I nekada cvijece takvih vise roditi se nece nekad trnje I nekada cvijece takvih vise roditi se nece Ref. 2x | |
| Žare i Goci - 2011 - Viju vuci Viju vuci nedje na planini glas pustio onaj malo jaci dozivaju napacenog brata sto nestade po prestanku rata 2x
ref. Nece bato nikom’ da se javi sam u gori krsnu slavu slavi brdske vile jedini mu gosti za grehove Boze mu oprosti 2x
Sudbina je da mator ispasta jer mu danas pripisuju svasta da bi svoje grehe okajali da bi prilog istoriji dali
ref.
’oce kola na njega da svale eh da mu se docepali glave al’ je bato obraz zalozio pamti narod koga je branio | |
| Naslov: Re: Žara i Goci (sve ovdje) Pon Maj 23 2011, 13:57 | |
| Žare i Goci - 2011 - Zadnja piva Zora rudi novi dan se sprema,mene kuci pored zene nema U kafani popicu jos koju,ne bi l’ muku zavarao svoju Ne bi l’ muku zavrao svoju Ref. Pijem pivu ona pije mene,kazu da cu poginut’ kod zene Ako do zna sta se sa mnom zbiva,bice meni ovo zadnja piva 2x Zoro rana de pricekaj malo,jako mi je do kafane stalo I do ove garave u sanku,sto mi uze I poslenju banku Sto mi uze I posednju banku Ref. S’ jutrom ranim ja dolazim kuci,cekaju me razgovori vruci Dje si do sad oca li ti tvoga,stidis li se ikoga do Boga Stidis li se ikoga do Boga.. | |
| Žare i Goci - 2011 - Visegrad, Rogatica, Pale Krvavo smo podijelili njivu poznato je na terenu stanje ja vas molim ko nedjelju svetu nemojte mi gaziti oranje nemojte mi gaziti oranje
ref. Bjez’te dalje napravicu cudo zna se kome pripalo je Rudo mnoge majke sinove su dale za Visegrad Rogaticu Pale 2x
Nikad vise zajedno na prelo i do sad je bilo preko volje daleko vam lijepa kuca bila odlazite siroko vam polje odlazite siroko vam polje
ref.
Vi ste jednom pobijedili vjeru ne moze se vjerovati vama hvala Bogu hvala nebesima kad smo jednom raskrstili s’ vama kad smo jednom raskrstili s’ vama. | |
| Žare i Goci - Kujundžijo
Kujundzijo, zanatlijo stara, dodji vamo, potkuj mi becara.
Potkovicu stavi mu junacku, jer gazice cestu petrovacku. Potkovicu stavi mu junacku, jer gazice cestu petrovacku.
Neka plamen pod kopitom seva, a konjanik uz potoke pjeva.
Potkovice nove neka cestu oru, ja i becar odosmo Satoru. Potkovice nove neka cestu oru, ja i becar odosmo Satoru.
Rokaj Roca!
Kujundzijo, ne znao za jade, ide becar izvlaciti klade. Spremi cavle i cekice ljute, ide becar na daleke pute.
Kali gvozdje jos ne okaljeno, dok ja ljubim lice neljubljeno. Kujundzijo udesi becara ljetos cemo zaraditi para. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Žara i Goci (sve ovdje) Uto Maj 31 2011, 07:54 | |
| RATKO
Care Lazo, je l‘ ti suza pala Izdadoše Ratka generala Sveti kneže, šta veliš na ovo Da l‘ se opet ponavlja Kosovo Moj Srbine, niđe nećeš stići Glavnu riječ vode Brankovići Ustaj, Gavro, pucaj iza ugla Ne možemo živjeti od rugla Kada Hagu avion poleti Molimo te, naš Lazare sveti, Spasi Ratka i avion spali Ne bi l‘ malo obraz sačuvali Moj Srbine, nigde nećeš stići Glavnu riječ vode Brankovići Ustaj, Gavro, pucaj iza ugla Ne možemo živjeti od rugla Plače nebo, plakaće još više Sve što vrijedi Srbi izgubiše Ko je Srbin, neka se ne smije Ko nas kleo, dangubio nije! Moj Srbine, nigde nećeš stići Glavnu riječ vode Brankovići Ustaj, Gavro, pucaj iza ugla Ne možemo živjeti od rugla |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Žara i Goci (sve ovdje) | |
| |
| | | | Žara i Goci (sve ovdje) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |